• Workshop Duurzaam Asset Management

1-daagse workshop Duurzaam Asset Management

~ Exclusief voor oud-deelnemers leergang Asset Management ~

De maatschappij en de overheid stellen steeds hogere eisen op het gebied van duurzaamheid. Zo heeft het Rijk als doel gesteld dat de CO2 uitstoot in Nederland in 2030 gehalveerd moet zijn en dat ook het gebruik van primaire grondstoffen dan met 50% is afgenomen. Hoe zorgen we dat we hier met ons asset management op tijd en goed op inspelen? Want wat nu nog klinkt als ambitieuze doelstelling, is over 10 jaar gewoon compliance!

Om deze redenen is het een logische stap om duurzaamheid integraal onderdeel te maken van asset management, want de meeste assets zijn zeer grondstof- en/of energie-intensief. Hoog tijd dus voor Duurzaam Asset Management (DAM).

Duurzaamheid maakt vanaf 2019 onderdeel uit van de leergang Asset Management

Sinds 2019 bevat daarom de Leergang Asset Management van de NVDO een module over duurzaam asset management. Deze is ontwikkeld door Traduco en Local Works en wordt verzorgd door gastdocent Hilda Feenstra. Omdat duurzaamheid een steeds belangrijker aspect wordt van asset management, willen we deze module ook graag aanbieden aan oud-deelnemers aan de leergang, door middel van een 1-daagse workshop.

Deze workshop maakt het complexe onderwerp duurzaamheid begrijpelijk en praktisch toepasbaar zonder te over simplificeren. Je maakt kennis met een integrale benadering van duurzaamheid, bestaande uit vier ‘spelregels’, die je leert toepassen op je Asset Management. Je vertaalt dit tijdens de oefeningen in de workshop meteen naar je eigen praktijk en krijgt daarmee antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe kun je de eisen die je aan je assets stelt, laten aansluiten bij de duurzaamheidsdoelstellingen en -eisen van jouw organisatie?

  • Hoe zorg je dat je bent toegerust om je Asset Management te laten aansluiten bij toekomstige wet- en regelgeving op dit gebied?

  • Hoe borg je duurzaamheid vanaf de strategie tot en met de uitvoering binnen asset management?

  • Hoe zorg je voor een goede business case?

Het wordt een dag vol interactie, en je gaat naar huis met een vracht aan kennis, inspiratie en handelingsperspectief voor Duurzaam Asset Management in jouw organisatie.

Aanvullende info

Doelgroep

De workshop is bedoeld voor oud-deelnemers die tot en met het jaar 2018 de leergang Asset Management hebben gevolgd.

Docenten

  • Nico Groen | Asset Management Principal Consultant | docent leergang Asset Management
  • Hilda Feenstra | duurzaamheidsexpert | gastdocent leergang Asset Management

Datum en locatie

Datum : dinsdag 2 juni 2020
Locatie : Hotel Bergse Bossen – Driebergen

Kosten

De kosten voor deze workshop bedragen € 425 excl. BTW. Bij de kosten zijn inbegrepen:

  • Lunch, koffie/thee/frisdranken
  • PDF van de hand-outs van de workshop
  • Boek ‘Duurzaam zijn moet je durven’
  • Certificaat van deelname

Aanmelden

Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers. Aanmelden kan tot 25 mei 2020.

Op onze LinkedIn- en Twitterbedrijfsprofielen worden regelmatig updates geplaatst.
 Wilt u automatisch op de hoogte blijven over nieuws over Asset Management, ons bedrijf, vacatures, blogs, klantcases en onze oplossingen voor u?

Volg ons op LinkedIn
Volg ons op Twitter

ACTUEEL

energietransititieiStock

Energietransitie vraagt om herinrichting onderhoudsproces

,
De energietransitie raakt elke sector. Iedere ondernemer wordt gedwongen om na te denken over duurzamere bedrijfsvoering. Minder uitstoot, andere energiebronnen, minimaliseren restafval, milieuvriendelijkere grondstoffen et cetera. De energiesector…
AMprover

Sturen we wel voldoende op ratio?

,
Als een leverancier aangeeft dat de printplaten van een besturingskast iedere vijf jaar vervangen moeten worden, zijn we geneigd dat op te volgen. Als productie moppert over haperingen, gaan we zorgen dat we dit zo snel mogelijk oplossen. Dat…

Op basis van boerenverstand of bewezen theorie?

, ,
Leergang Asset Management Het gebouw van het Isala ziekenhuis in Zwolle is nu ongeveer vijf jaar oud. De eerste twee jaar lag de focus op jaarlijks onderhoud, hierna is een eerste aanzet gedaan tot een meerjaarlijks onderhoudsplan. Ferry Brouwer,…

Wilt u per mail op de hoogte worden gehouden
van de ontwikkelingen bij Traduco?

Vul dan hier uw gegevens in.

AGENDA

Wij organiseren regelmatig interessante workshops, trainingen, cursussen en informatiedagen.