• Agenda

7 september 2023

14.00 – 16.30 uur
NVDO te Houten

Inloopmiddag Leergang Asset Management

Tijdens deze eenmalige en bijzondere middag leer je van de sprekers, van elkaar en is er gelegenheid tot discussie. Deze inloopmiddag heeft als thema ‘Asset Management; Waar te beginnen?’ en wordt georganiseerd door de NVDO in samenwerking met Traduco.

Deze Inloopmiddag Leergang Asset Management vindt plaats in Houten op 7 september.

Binnenkort meer informatie en de registratielink op de website van de NVDO.

3 oktober 2023

12.00 – 18.00

Locatie: Stork Utrecht

Nationaal Asset Management Congres

In samenwerking met de NVDO en met Stork organiseert Traduco op dinsdag 3 oktober het Nationaal Asset Management congres. Met interessante, inspirerende case stories, sprekers met visie en inzicht en een uitstekende sfeer, is dit altijd een zeer goed bezocht event. Tijdens het Nationale Asset Management Congres worden verschillende actuele thema’s behandeld aan de hand van best practices om je een status update te bieden als het gaat om verschillende thema’s waar Asset Management aan bij kan dragen.

Gastheer is Stork. Het Nationaal Asset Management Congres vindt plaats op de vestiging in Utrecht.

Programma

 • Welkom en inleidende beschouwing met ontwikkelingen in ISO 55000 namens de NVDO. Deze inleiding wordt verzorgd door Nico Groen.
 • Door slim te kiezen niet verliezen – maar beter ‘in control’
  Joris Grimbergen, Principal Consultant bij Stork Asset Management Technology
 • Een lijn brengen in Infrastructuur
  Arjen van Maaren, Senior Adviseur Asset Management bij Rijkswaterstaat
 • De stap naar waardegedreven Asset Management
  Jos Grubben, Strategic Contract & Supplier Management Technic & Maintenance bij ASML
 • Het beheren van assets met een Digital Twin
  Stephan van Orsouw, Asset Engineer en Jos van der Stappen, Bedrijfsleider district Beneden Aa bij Waterschap Aa en Maas

Kijk voor het volledige inhoudelijke programma en de registratielink op de website van de NVDO of download het convocaat.

Prijs
Ticketprijs NVDO Leden € 195,- excl BTW
Ticketprijs niet leden € 250,- excl BTW

Start 11 oktober 2023

7-daagse Leergang Asset Management

In samenwerking met de NVDO organiseert Traduco, als onderdeel van de NVDO Maintenance Academy, de 7-daagse leergang Asset Management.

Cursusdata 2023

Najaar 2023:

• 11/12 oktober | Meeting House in Dordrecht
• 1/2 november | Meeting House in Dordrecht
• 15/16 november | Meeting House in Dordrecht
• 30 november – Terugkomdag | locatie n.t.b.

10 november 2023

08.30 – 16.30 uur

ISO 55000 in één dag!

De wereldwijde normen voor Asset Management ofwel de ISO 55000-serie geeft eigenaren van kapitaalgoederen (asset owners) een instrument in handen om hun assets gedurende de hele levenscyclus op een doelmatige, duurzame en kosteneffectieve wijze te beheren, afgestemd op de behoeften van de stakeholders.

De NVDO cursus ‘ISO 55000 in één dag!’ geeft deelnemers waardevol inzicht in de wereldwijde normering. U maakt kennis met de inhoud en heeft aan het eind van de dag een helder en compleet inzicht in de integrale eenduidige aanpak die de norm voorschrijft. Let op: de training gaat specifiek in op de ISO 55.000 serie en behandelt slechts in hoofdlijnen het vakgebied van Asset Management, met als doel de norm te verduidelijken.

De training wordt gehouden in het NVDO Verenigingsgebouw in Houten.
Docent: Nico Groen

Registratie

Aanmelden kan via de website van de NVDO.

23 november 2023

09.00 uur – Herentals (B)

Life Cycle Costing – Hoe de optimale levensduur van een asset bepalen?

Life Cycle Costing (LCC) is een methodiek om op basis van kosten de optimale levensduur van een fysieke asset gedurende de volledige levenscyclus te bepalen. Hierbij wordt rekening gehouden met de investeringskosten, de beheer-, gebruiks- en onderhoudskosten, de gemonetariseerde maatschappelijke kosten als gevolg van falen (storingen) van een fysieke asset en tenslotte de “sloopkosten”. Life Cycle Costing helpt u als asset owner bij het realiseren van een zo optimaal mogelijke kosteneffectiviteit gedurende de gehele levenscyclus van fysieke assets. Concreet betekent dit het realiseren van een optimale balans tussen kosten, prestaties en risico’s door het maken van bewuste keuzes ten aanzien van deze variabelen.

In deze opleiding leert u de optimale levensduur van een asset te bepalen door een levensduur analyse te maken, deze te laten aansluiten op de vereisten van de financiële afdelingen en een goede business case op te stellen. U gaat zelf met de materie aan de slag en bepaalt aan de hand van een praktische case de levensduur van een asset.

Deze BEMAS opleiding vindt plaats in Gent op donderdag 23 november 2023. Docent is Nico Groen.

Kijk voor meer informatie en de registratielink op de website van BEMAS.

Op ons LinkedIn profiel worden met enige regelmaat updates geplaatst. Wilt u automatisch op de hoogte blijven over nieuws over Asset Management, ons bedrijf, vacatures, blogs, klantcases en onze oplossingen voor u?

Volg ons op LinkedIn

ACTUEEL

energietransititieiStock

Energietransitie vraagt om herinrichting onderhoudsproces

,
De energietransitie raakt elke sector. Iedere ondernemer wordt gedwongen om na te denken over duurzamere bedrijfsvoering. Minder uitstoot, andere energiebronnen, minimaliseren restafval, milieuvriendelijkere grondstoffen et cetera. De energiesector…
AMprover

Sturen we wel voldoende op ratio?

,
Als een leverancier aangeeft dat de printplaten van een besturingskast iedere vijf jaar vervangen moeten worden, zijn we geneigd dat op te volgen. Als productie moppert over haperingen, gaan we zorgen dat we dit zo snel mogelijk oplossen. Dat…

Op basis van boerenverstand of bewezen theorie?

, ,
Leergang Asset Management Het gebouw van het Isala ziekenhuis in Zwolle is nu ongeveer vijf jaar oud. De eerste twee jaar lag de focus op jaarlijks onderhoud, hierna is een eerste aanzet gedaan tot een meerjaarlijks onderhoudsplan. Ferry Brouwer,…

Wilt u per mail op de hoogte worden gehouden
van de ontwikkelingen bij Traduco?

Vul dan hier uw gegevens in.